nieuws

VOF Achter de Lange Stallen komt Breda tegemoet

regios

Met verregaande toezeggingen van VOF Achter de Lange Stallen (MAB Development en Dura Vermeer Vastgoed) aan de Bredase gemeenteraad, komt de ontwikkeling Achter de Lange Stallen grote stappen dichterbij. Dat meldt de gemeente Breda op haar website.

VOF Achter de Lange Stallen komt Breda tegemoet

De gemeenteraad stelde een aantal scherpe randvoorwaarden waar Achter de Lange Stallen aan moet voldoen voordat de raad definitief toestemming kan geven aan deze ontwikkeling. Het gemeentebestuur is ‘ervan overtuigd’ dat met de huidige afspraken aan alle eisen invulling wordt gegeven.

Afgesproken is dat het winkelaanbod van Achter de Lange stallen ‘aanvullend en onderscheidend’ wordt van het al bestaande aanbod. Recent onderzoek van retailexpert Gianotten toont aan dat het aanbod van Achter de lange Stallen (grootschalige en internationale winkelformules naast uniciteit) elders in de regio niet te vinden is. Om dat aanvullende en onderscheidende karakter te kunnen garanderen, wordt een Branche Advies Commissie opgericht.

De VOF gaat daarnaast een financiële bijdrage leveren aan flankerend beleid om de binnenstad te versterken: City Making. Hiertoe behoren ook maatregelen op het vlak van leegstand, aandacht voor het zogenoemde dwaalmilieu en de voormalige inloopstraten. Verder is afgesproken dat maximaal 30 procent van de winkels die in Achter de Lange Stallen komen, een verplaatsing betreft van winkels die al elders in de stad bestonden. Dat kunnen hooguit zes winkelunits zijn.

In de plannen zit 19.300 m2 winkelvloeroppervlak. De VOF richt zich vooral op internationale mode in het midden- en hogere marktsegment in grootschalige winkelruimtes vanaf 1.000 m2. Ook is er ruimte voor horeca en een food court. Daarnaast komen er 148 huurwoningen boven en onder de liberalisatiegrens. Deze worden verhuurd door Syntrus Achmea (nieuwbouwdeel) en WonenBreburg (Lange Stallen en KPN-gebouw). Tot slot komt er een ondergrondse parkeergarage met 850 plaatsen in drie lagen en zijn er ongeveer 500 stallingplaatsen voor fietsen gepland.

Reageer op dit artikel