nieuws

Tweede verbindingsweg IJburg in zicht

regios

IJburg krijgt over een jaar een nieuwe ontsluiting aan de oostkant van het eiland. De laatste werkzaamheden voor de Oostelijke Ontsluiting IJburg (Ooij) zijn vorige week van begonnen.

De Ooij verbindt de stadswijk rechtstreeks met de snelwegen A1 en A9. De vierbaansweg krijgt een gedeeltelijk vrijliggende busbaan. Naast het autoverkeer zullen ook fietsers en het hoogwaardig openbaar vervoersnetwerk, waaronder de Zuidtangent Oost, gebruik maken van de verbinding. Na de zomer van 2014 wordt de nieuwe toegangspoort tot Amsterdam opengesteld.

Momenteel heeft IJburg slechts één permanente ontsluiting voor gemotoriseerd verkeer, via de Enneüs Heermabrug. Om de verkeersdruk te verdelen en voor een betere doorstroming, is een tweede ontsluiting noodzakelijk. De Ooij biedt straks een volwaardig alternatief voor de ruim 20.000 inwoners van IJburg. Ook wordt ingespeeld op de verdere groei van IJburg, die met de aanleg van het Centrumeiland dichterbij komt.

Reageer op dit artikel