nieuws

Syntrus Achmea koopt Amsterdamse woontoren

regios

Het Amsterdam Science Park is binnenkort een woontoren met 152 appartementen rijker. Syntrus Achmea neemt deze ontwikkeling van projectontwikkelaar Blauwhoed en woningcorporatie Ymere (Kea CV) in belegging voor het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership. Dat is het tweede woningfonds van de pensioenbelegger. Maandag 18 november ondertekenden de gemeente, de belegger, ontwikkelaar en aannemer de overeenkomsten.

Kennisinstellingen van wereldfaam en high tech-topbedrijven vestigen zich in toenemende mate op het Amsterdam Science Park. Het nieuwe complex is bedoeld voor de groeiende groep gebruikers van het park en jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt. De woontoren is een ontwerp van Klunder Architecten. Hij omvat 22 verdiepingen, 152 appartementen en 76 parkeerplaatsen en ligt aan de Carolina McGallivrylaan. Het investeringsbedrag is niet bekendgemaakt.

De woningen hebben een gemiddelde oppervlakte van 68 m2, een hoog afwerkingsniveau, een buitenruimte en een panoramisch uitzicht over de stad Amsterdam. Toch zal het overgrote deel van de appartementen een aanvangshuur hebben van onder de 1.000 euro per maand. Zo wordt tegemoet gekomen aan de vraag naar betaalbare binnenstedelijke huurwoningen in de vrije sector.

Bijzonder aan het project is de nauwe samenwerking tussen gemeente, belegger, ontwikkelaar en bouwer. Zij hebben in een co-makership het gebouw vanaf het schetsontwerp samen vormgegeven. De partijen verwachten veel animo bij woningzoekenden door de prominente ligging tegen de oude stad aan, binnen de ring A10 van Amsterdam.

Het complex wordt gerealiseerd door Kea CV. Namens de gemeente Amsterdam is het Projectbureau Zuidoostlob bij het project betrokken. De realisatie wordt verzorgd door bouwbedrijf Waal. De bouw begint in de loop van 2014. De oplevering is gepland in 2016.

Reageer op dit artikel