nieuws

Streng winkelbeleid regio Haaglanden

regios

De regio Haaglanden zet zijn restrictieve detailhandelsbeleid voort. Versterking van het bestaande winkelgebied staat centraal. Slechts bij hoge uitzondering kan een nieuw winkelgebied buiten de bestaande structuur worden ontwikkeld. Er zijn locatie-eisen voor internetwinkels vastgesteld.

Streng winkelbeleid regio Haaglanden

Dat heeft het Stadsgewest Haaglanden op 27 november besloten. Met het oog op de vorming van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft het Stadsgewest zijn winkelbeleid zoveel mogelijk afgestemd op Stadsregio Rotterdam.

Ondanks het restrictieve beleid zijn er wel ontwikkelingsmogelijkheden voor verschillende winkelgebieden. Zo kunnen enkele centra uitbreiden door bijvoorbeeld een groei van het draagvlak in de omgeving of door een kwaliteitsslag. Den Haag, als bovenregionaal verzorgend centrum, de vijf grote regionaal verzorgende centra (Stadshart Zoetermeer, centrum Naaldwijk, Leidschendam Leidsenhage, centrum Delft en Rijswijk In de Bogaard), centrum ‘s-Gravenzande en Den Haag Leyweg mogen zich nog in meer of mindere mate ontwikkelen.

Sjaak van der Tak, regiobestuurder Economie, over het detailhandelsbeleid van Haaglanden: ‘Ik nodig investeerders uit om in deze regio, waar de bevolking blijft groeien, met plannen te komen om de bestaande detailhandel een impuls te geven. Ons huidige detailhandelsbeleid kent een behoudend karakter, vooral vanwege de toenemende bestedingen via internet. Het lage consumentenvertrouwen speelt ook een rol. Wij kiezen voor de bestaande centra en willen de huidige structuur graag goed houden. Daarom zijn wij terughoudend met het toestaan van nieuwe locaties buiten de bestaande structuur.’

Reageer op dit artikel