nieuws

Groningse steun voor aardbevingsrapport

regios

Ongeveer 150 Noord-Groningse bedrijven en organisaties hebben vrijdag in Huizinge hun steun gegeven aan het advies van de commissie-Meijer, die in opdracht van de provincie Groningen onderzoek deed naar de toekomst van het aardbevingsgebied in deze regio. Volgens die commissie is er de komende jaren bijna 1 miljard euro nodig om het gebied veilig en aantrekkelijk te maken.

Groningse steun voor aardbevingsrapport

Met het aannemen van de ‘Verklaring van Huizinge’ toonden de partijen Henk Kamp, minister van Economische Zaken, dat zij, net als de provincie Groningen, vinden dat de adviezen van de commissie overgenomen moeten worden. Het betreft onder meer het aardbevingbestendig maken van bijna alle 70.000 woningen en panden in het gebied. Onder meer het Universitair Medisch Centrum Groningen, FC Groningen, LTO Noord en diverse onderwijsinstellingen spraken hun steun uit.

Dat de massale steunbetuiging plaatsvond in Huizinge, was geen toeval: het dorp was in augustus vorig jaar het epicentrum van de zwaarste aardbeving in de regio tot nu toe, met een kracht van 3,6 op de schaal van Richter. Minister Kamp hakt in januari de knoop over de toekomst van de gaswinning door. Hij kijkt daarbij ook naar maatregelen die positief kunnen uitpakken voor Groningen, liet hij eerder al weten in een reactie op het rapport.

> Nieuwsstelling

Reageer op dit artikel