nieuws

Diepste parkeergarage van Nederland geopend

regios

In het centrum van Rotterdam, voor het centraal station, is maandag de diepste parkeergarage van Nederland geopend. De garage ligt 20,5 meter beneden NAP.

Diepste parkeergarage van Nederland geopend

In de parkeergarage Kruisplein is plaats voor 760 auto’s die op vijf lagen kunnen parkeren. De nieuwe parkeergarage wordt via een verbindingstunnel verbonden met de bestaande Schouwburgpleingarage. De bouw daarvan is gestart en duurt tot medio mei volgend jaar. Architect Maarten Struijs gebruikte in het ontwerp drie elementen waardoor automobilisten gemakkelijk hun auto terug kunnen vinden. Zo heeft iedere parkeerlaag zijn eigen kleur parkeervakken, zijn er verdiepingsnummers aangebracht en fotowanden met verschillende landschappen.

Reageer op dit artikel