nieuws

Bouwcampus Delft opent in december 2014

regios

In december 2014 betrekken de eerste gebruikers het pand van De Bouwcampus in Delft. De Technische Universiteit (TU) Delft selecteerde samen met de partners het ontwerp voor de aanpassing van het pand door Architectenbureau Arons en Gerlauff uit Amsterdam.

Bouwcampus Delft opent in december 2014

De architect werkt het plan uit met de toekomstige gebruikers. Dit leidt tot een aanbesteding halverwege 2014. De uitvoering duurt enkele maanden. Eind volgend jaar wordt De Bouwcampus opgeleverd.

Het pand staat op de campus van de TU Delft, aan de Van der Burghweg 1. De Bouwcampus wordt de thuisbasis van diverse kennisinstituten en nodigt uit tot interactie, vernieuwing en verbinding. De bewoners zorgen zelf voor de exploitatie van het pand. Daarvoor wordt een exploitatiemaatschappij opgericht.

Binnen de campus werken opdrachtgevers, vernieuwende bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen straks samen aan uitdagende bouwopgaven om zo kennisdoorwerking in de bouw te versnellen. In het pand is ruimte voor meer dan driehonderd mensen. Er komen werkplekken, ontmoetingsplekken, vergaderruimtes en ruimtes voor bijeenkomsten. Doel is om zo een betere samenwerking tussen de organisaties en een meer integrale benadering van de vraagstukken in de bouwsector te ondersteunen en te versnellen.

Partners zijn onder meer: SBRCURnet, COB, Vernieuwing Bouw, PAO, CfPB, Crow, Isso, Bewuste Bouwers, de Betonvereniging, BOB, CIB, ERB, Komo, SIKB, SKB, de TU Delft, Rijkswaterstaat, de Rijksgebouwendienst (RGD), Bouwend Nederland, de gemeente Rotterdam namens de G4, gemeente Delft namens de G32, TNO en Deltares.

Reageer op dit artikel