nieuws

Blauwhoed ontwikkelt 55 woningen Arnhem

regios

Blauwhoed gaat 31 koopwoningen en 24 appartementen in het Rijnbooggebied in Arnhem ontwikkelen. Arnhem en Blauwhoed projectontwikkeling hebben daartoe gisteren de koop- en realisatieovereenkomst getekend.

De nieuwe woonbuurt Paradijs komt tussen de Markt, Turfstraat, Rodenburgstraat en de Ariën Verhoeffstraat. Het plan voorziet ook in nieuwe winkels. Maar vanwege de onzekere markt kunnen die ook plaats maken voor woningen. Paradijs krijgt een autovrije woonstraat, parkeren kan straks aan de achterkant van de woningen. De bebouwing moet de historische sfeer van voor de oorlog ademen, met een gebogen vorm in het stratenpatroon. De sloopwerkzaamheden beginnen in februari 2014. Later dat jaar begint de eerste fase van de woningbouw.

Blauwhoed projectontwikkeling is al in gesprek met toekomstige bewoners van het Paradijs. Zij hebben hun woonwensen tijdens een workshop kenbaar kunnen maken. Deze wensen worden bij de verdere uitwerking van de woningen zoveel mogelijk ingepast. Het bestemmingsplan Paradijs wordt naar verwachting nog dit jaar door de gemeenteraad vastgesteld.

Reageer op dit artikel