nieuws

Beweging 3.0 sluit woonzorgcentrum in Amersfoort

regios

Woonzorgcentrum het Burgemeester van Randwijckhuis in Amersfoort gaat op 1 oktober 2014 dicht. De sluiting is volgens zorgorganisatie Beweging 3.0 het gevolg van de leegstand die in verzorgingshuizen ontstaat door het overheidsbeleid.

Beweging 3.0 sluit woonzorgcentrum in Amersfoort

Door de bezuinigingen van het kabinet op de langdurige ouderenzorg en het scheiden van wonen en zorg, kunnen ouderen die geen intensieve zorg nodig hebben langer thuis blijven wonen.

Het Burgemeester van Randwijckhuis biedt ruimte aan honderd bewoners. Er staan tien appartementen leeg. Voor de huidige bewoners wordt in goed overleg een nieuwe locatie gezocht. Beweging 3.0 bezit tien zorgcentra en vier verpleegtehuizen. Directeur Brigitte Jacobs: ‘Wij zien door de overheidsmaatregelen dat de bezetting in onze huizen terugloopt. De kwaliteit van de zorg en huisvesting van onze cliënten staat voorop, vandaar dat wij nu al anticiperen op de toekomst en maatregelen nemen. Wij hebben daarbij zorgvuldig alle alternatieven bekeken, zoals het scheiden van wonen en zorg in de huidige situatie. Helaas bleek dit voor het Burgemeester van Randwijckhuis geen optie.’

De lichtste zorgindicaties worden sinds dit jaar niet meer vergoed voor nieuwe cliënten, de komende jaren worden deels ook zwaardere indicaties geschrapt. Voor de mensen die nu in huizen van Beweging 3.0 verblijven, hebben de maatregelen geen financiële gevolgen. Thuiswonende ouderen zonder indicatie voor intensieve zorg die toch naar een verzorgingshuis willen, kunnen vanaf 2014 zelf een appartement huren in een aantal woonzorgcentra van Beweging 3.0. De zorg is dan aanwezig, overige dienstverlening kan worden ingekocht.

De sluiting van het Burgemeester van Randwijckhuis is onderdeel van een serie maatregelen om Beweging 3.0 financieel gezond te houden. De organisatie verwacht dat de andere locaties beschikbaar kunnen blijven voor wonen met zorg. Beweging 3.0 biedt activiteiten op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg).

Reageer op dit artikel