nieuws

Bedrijfsverzamelgebouw in regiokantoor Ymere

regios

Burgemeester Weterings van de gemeente Haarlemmermeer heeft dinsdag 6 november het bedrijfsverzamelgebouw De Burgemeester (6.000 m2) aan de Burgemeester Pabstlaan 10 in Hoofddorp geopend. Woningcorporatie Ymere transformeerde haar regiokantoor uit de jaren zeventig samen met ontwikkelaar Lingotto tot een plek waar kleine en middelgrote bedrijven en zelfstandige ondernemers uit Hoofddorp en omgeving flexibele bedrijfsruimte kunnen huren.

Het gebouw biedt een betaalbare werkomgeving waar ondernemen, ontmoeten en inspireren centraal staan. De Burgemeester telt thans ruim 25 huurders en is voor driekwart verhuurd. Ymere blijft de eigenaar van het gebouw. Hoeveel de transformatie heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

Op elke etage is een informele ruimte waar ondernemers koffie kunnen drinken en kunnen vergaderen. In de lobby bij de entree zijn diverse faciliteiten voor alle huurders en bezoekers beschikbaar, zoals lunch, koffie, (informele) vergaderingen en ‘s avonds voor bijeenkomsten. De verticale lobby vormt het hart van De Burgemeester.

In het initiatief van Ymere komen de activiteiten op het gebied van ontwikkeling en wijkaanpak samen. De corporatie zocht een goede invulling voor het leegstaande deel van haar vestigingskantoor. Vanuit de wijkaanpak ondersteunt Ymere ondernemers in buurten en wijken om de wijkeconomie te stimuleren en bij te dragen aan een aantrekkelijker woon- en werkgebied.

Reageer op dit artikel