nieuws

Stadsregio akkoord met Gelderse weidewinkels

regios

De Stadsregioraad Arnhem Nijmegen is akkoord met de komst van Hornbach en Decathlon naar respectievelijk Ressen en Arnhem. Alleen de provincie Gelderland kan de plannen voor deze weidewinkels nog tegenhouden.

Stadsregio akkoord met Gelderse weidewinkels

Dat schrijft RetailNews. Decathlon wil een winkel openen in de Arnhemse Rijnhal, dat buiten het stadscentrum is gelegen. De sportketen heeft daarvoor al een intentieverklaring. Arnhemse winkeliers zijn echter fel tegen de komst van de sportformule, onder meer omdat de locatie gemakkelijk is te bereiken en over een gratis parkeergelegenheid beschikt.

Hornbach mag van de Stadsregioraad een bouwmarkt openen bij knooppunt Ressen. Verder staat het ook meer woonwinkels toe rondom Ikea in Duiven. Ook daartegen is veel verzet van ondernemers, die vinden dat er al te veel winkels zijn.

Elf van de 21 gemeenten in de Stadsregioraad, waaronder Arnhem, Duiven en Nijmegen, stemden voor de winkelplannen.

Reageer op dit artikel