nieuws

Overeenkomst voor Zorgboulevard Zaandam

regios

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC) gaat een compleet nieuw ziekenhuis met parkeergarage realiseren. Dit maakt het mogelijk om een Zorgboulevard te verwezenlijken. Multi Vastgoed en het ZMC tekenden op 18 oktober een samenwerkingsovereenkomst hiertoe.

Overeenkomst voor Zorgboulevard Zaandam

De Zorgboulevard omvat onder andere een zorghotel, een gezondheidscentrum en een oogziekenhuis. Multi Vastgoed ontwikkelt en realiseert de Zorgboulevard inclusief de diverse functies in 50/50 samenwerking met Vorm Ontwikkeling. Multi Vastgoed en Vorm Ontwikkeling zijn ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het bezoekers- en personeelsrestaurant van het nieuwe ziekenhuis en een XL-supermarkt met aanvullende winkels, eveneens direct gelegen aan de Zorgboulevard. Boven de supermarkt komen parkeerplaatsen. Zo combineert het concept winkels voor de dagelijkse boodschappen en horeca met medisch gerelateerde diensten en winkels.

Mecanoo architecten is verantwoordelijk voor het masterplan voor het nieuwe ziekenhuis en Zorgboulevard, evenals voor de architectonische uitwerking. De bouw van de parkeergarage start eind 2013. De bouw van het nieuwe ziekenhuis start in het derde kwartaal van 2014. In januari 2015 wordt begonnen aan de realisatie van de Zorgboulevard en in het najaar van 2016 moet het gehele project gereed zijn.

Reageer op dit artikel