nieuws

Heilijgers transformeert kantoor naar appartementen

regios

Heilijgers uit Amersfoort kocht het voormalige kantoor van woningstichting De Key aan de Jan Tooropstraat 29 in het Amsterdam stadsdeel Nieuw West. Het kantoor van 3.000 m2 over zes verdiepingen wordt getransformeerd naar een woongebouw met ongeveer 36 appartementen.

Heilijgers transformeert kantoor naar appartementen

De eerste verdieping zal ruimte gaan bieden aan vijf woonstudio’s van 35 m2. Op de andere verdiepingen worden twee- en driekamerappartementen gerealiseerd van 50 tot 75 m2. De bovenste laag wordt getransformeerd naar drie topappartementen van ongeveer 90 m2 met een ruim dakterras. De woningen worden over enkele maanden in de verkoop gebracht.

Het kantoor uit de jaren zestig is al een aantal jaren niet meer in gebruik. Het gebouw staat midden in het de wijk Overtoomse Veld en grenst aan de winkels van het August Allebéplein. Deze locaties maken deel uit van de stedelijke vernieuwing Overtoomse Veld in Nieuw-West. Buro Ruim uit Amsterdam zal voor Heilijgers de transformatieopgave vormgeven.

Reageer op dit artikel