nieuws

Groei in hotelovernachtingen Amsterdam

regios

In de eerste helft van dit jaar telde Amsterdam meer hotelovernachtingen dan in dezelfde periode in 2012. Er waren 16,8 procent meer Nederlandse hotelovernachtingen, en 5,6 procent meer overnachtingen door buitenlanders. In totaal telden de hotels 7,5 procent meer ‘nachten’ dan in de eerste helft vorig jaar.

Groei in hotelovernachtingen Amsterdam

Dat meldt Amsterdam Marketing dinsdag. Met een hotelbezettingsgraad van 77,5 procent staat Amsterdam in Europa op de tweede plaats, na Londen. De hoofdstad staat samen met Hamburg en Berlijn in de top 3 van Europese stijgers.

De bezoekers die bij vrienden, familie of bij andere particulieren overnachtten, en cruisepassagiers zijn niet meegeteld. Volgens Amsterdam Marketing heeft het feestelijke jaar Amsterdam 2013 een flinke aantrekkingskracht. Vooral de opening van het Rijksmuseum lokte meer hotelgasten. In New York begint deze week een campagne om Amsterdam te promoten. Het aantal gasten uit de VS daalde namelijk licht (- 5,5 procent).

Het aantal Belgen dat overnacht in Amsterdam stijgt (+ 16,8 procent), evenals het aantal Duitsers (+ 16,7), Britten (+ 12,9) en Fransen (+ 10,5). In de eerste zes maanden van dit jaar steeg ook het aantal overnachtingen van bezoekers uit Rusland en China. Er waren veel minder bezoekers uit Spanje en dat wijt de stad aan de economische crisis daar. In totaal telt Amsterdam de eerste helft van dit jaar 5.375.000 hotelovernachtingen, waarvan 1.024.000 door Nederlanders.

Reageer op dit artikel