nieuws

Winkelcentrum Assen heropend

regios

Winkelcentrum Mercurius in Assen is vrijdag 19 april heropend. Het winkelcentrum, eigendom van het Dutch Retail Fund van CBRE Global Investors, is met 3.000 m2 uitgebreid en omvat nu 10.000 m2.

Winkelcentrum Assen heropend

De oude winkelpassage met haar gedateerde lage overkapping heeft plaats gemaakt voor een grotendeels open winkelstraat met een gevarieerd gevelontwerp en hoge winkelpuien. Door de verbouwing kunnen veel bestaande winkels uitbreiden en is er plaats voor nieuwe winkelformules, waaronder een vestiging van Hennes & Mauritz van 1.900 m2.

Aan het Ceresplein en de Ceresstraat is nieuwbouw verrezen. De onderste laag hiervan krijgt een winkelfunctie, erboven komen in drie lagen 75 woningen met een zorg- en verpleegkarakter, een daktuin en algemene voorzieningen. De woningen worden ontwikkeld door woningcorporatie Actium uit Assen en worden in de loop van de maand mei opgeleverd aan de gebruikers. Hierdoor ontstaat veel meer dan voorheen een multifunctioneel karakter in dit gedeelte van het stadshart. Het gevarieerde architectuurbeeld zorgt voor meer samenhang en kwaliteitsbeleving aan het Ceresplein en Ceresstraat.

Het vernieuwde Mercuriuscentrum omvat 38 units. Naast vele bekende nationale retailers kent Mercurius ook diverse sterke lokale ondernemers. In het verlengde van de herontwikkeling hebben alle ondernemers hun winkel ook van binnen verbouwd en aangepast aan de laatste formule.

De herontwikkeling is door CBRE Global Investors in eigen beheer uitgevoerd, waarbij nauw is samengewerkt met adviseurs van CBRE Nederland voor procesmanagement en verhuur. Bouwbegeleiding werd verzorgd door Draaijer&Partners. Voor het ontwerp tekende RPHS architecten. De bouw is uitgevoerd door Van Wijnen Noord.

Reageer op dit artikel