nieuws

Herontwikkeling De Luifelbaan in Leiden afgerond

regios

Op 16 september wordt de vierde fase van de herontwikkeling van het winkelcentrum De Luifelbaan in Leiden Zuidwest officieel in gebruik genomen.

De vierde fase bestaat uit de bouw van de woontoren De Stadswachter met 92 luxe huurwoningen. Met de afsluiting van deze fase is na vijf jaar ook het gehele project afgerond. Volgens projectontwikkelaar MAB Development Nederland is het winkelcentrum een goed voorbeeld van de herontwikkeling van een bestaand winkelcentrum. Er is een investering mee gemoeid van 60 miljoen euro. Groosman en Partners tekent voor het ontwerp.

Het project De Luifelbaan bestaat uit de herontwikkeling van het bestaande winkelcentrum en een uitbreiding met 6.500 m2 winkelruimte tot in totaal 15.000 m2. Het plan bestaat verder uit realisatie van 16 nieuwe appartementen boven de bestaande winkels en de bouw van woontoren De Stadswachter met 92 luxe huurappartementen en twee parkeergarages voor 600 auto’s. De Stadswachter heeft een hoogte van in totaal 72,5 meter en is daarmee de hoogste toren van Leiden.

Fortis Vastgoed, tegenwoordig ASR Vastgoed Vermogensbeheer, heeft het winkelcentrum, inclusief het herontwikkelingsplan, in oktober 2004 al in portefeuille genomen. Het winkelcentrum maakte deel uit van een megadeal tussen Fortis Vastgoed en Bouwfonds Property Development van in totaal vijf winkelcentra voor een investering van destijds 460 miljoen euro. De andere vier winkelcentra zijn Floriande in Hoofddorp, Vathorst en De Velden in Amersfoort, Terwijde in Utrecht.

De verhuur van de 3 en 4-kamerwoningen in De Stadswachter is onlangs begonnen. De woningen, die in grootte variëren van 87 m2 tot 113 m2, hebben een balkon en een eigen parkeerplaats op het parkeerdak van de AH-XL-vestiging van 4.700 m2. Dit is een van de grootste AH XL-vestigingen in Nederland.

De huurprijs van de woningen is van 795 euro tot 1.125 euro, inclusief de parkeerplaats. De woningverhuur is in handen van de makelaars Van ’t Hof en Frisia. Remmers Retail verzorgt de verhuur van de winkelruimte. De AH-vestiging is in belegging genomen door Ahold Vastgoed.

Reageer op dit artikel