nieuws

zwolle vraagt steun voor plannen spoorzone

regios

Het gebied rond het NS-station in Zwolle staat aan de vooravond van belangrijke ontwikkelingen.

Tal van zaken (zoals de komst van de Hanzelijn) maken het opstellen van ambitieuze plannen voor de zogenoemde Spoorzone noodzakelijk. Burgemeester en wethouders van Zwolle vragen minister Winsemius van VROM om steun door de aanwijzing van het project tot een van de nieuwe Sleutelprojecten. In een brief aan de minister schetst Zwolle de ontwikkelingen in de Spoorzone en het belang hiervan voor de rol van de stad als scharnierpunt tussen Noordoost-Nederland en West-Midden Nederland. In de Nota Ruimte is deze positie van de stad opgenomen, waarmee steun van het Rijk mogelijk is gemaakt.De gemeente Zwolle ziet de Spoorzone als ‘een kansrijk gebied voor de verdere stedelijke ontwikkeling’. De komende jaren zal onder meer de komst van de Hanzelijn (de nieuwe spoorverbinding tussen Zwolle en Lelystad), de opwaardering van de spoorlijn naar Kampen, de groei van VU-Windesheim en de vraag naar kantoor- en woonlocaties tot een grote dynamiek in de omgeving van het station leiden. Daardoor zal ook het station zelf, als overstappunt en bestemming voor duizenden reizigers, moeten worden aangepast.

Reageer op dit artikel