nieuws

woon-werktoren in koog aan de zaan

regios

Klop Projectontwikkeling in Zaandam wil op het parkeerterrein achter bedrijfsverzamelgebouw De Bezige Bij aan de A8 in Koog aan de Zaan woon-werkgebouw laten verrijzen met twintig verdiepingen.

De verdiepingen krijgen een oppervlakte van 300 à 400 m2 die vrij van tussenmuren en sanitair worden opgeleverd. Bewoners/werkers kunnen alles volgens eigen inzicht indelen. Gerbrand Klop, directeur van de gelijknamige ontwikkelaar: ‘Het wordt een dorp op zichzelf. In dit concept krijgen de gebruikers het volledig voor het zeggen: men kan met de ruimte doen wat men wil, want het gebouw is bestemmingsvrij zodat er naar eigen inzicht en creativiteit kan worden gewoond en gewerkt.’ Naar verwachting begint over twee jaar de bouw.

Reageer op dit artikel