nieuws

woningen naast sint josephkerk in arnhem

regios

Woningcorporatie Vivare wordt de nieuwe eigenaar van de Sint Josephkerk aan de Rosendaalseweg in Arnhem, zo meldt de Gelderlander.

De corporatie wil op het ?kerkeiland’ woningen bouwen. Die woningen – de eerste prille ideeën gaan uit van vijftig tot zeventig – moeten komen op de rest van het terrein. Behalve de kerk staan er een jongens- en een meisjesschool, een voormalig klooster en een jeugd- en parochiegebouw. Die gebouwen zijn deels in gebruik bij Omroep Gelderland, eigenaar van de scholen. De provinciale omroep verkoopt de gebouwen aan Vivare en wil verhuizen naar de kerk, die van de corporatie zal worden gehuurd. De Josephkerk staat leeg sinds april 2005, maar over de verkoop wordt al twee jaar gepraat. Inmiddels hebben de betrokken partijen (parochie De Wijngaard, Vivare en Omroep Gelderland) een principeafspraak over de transactie. De corporatie noch de parochie wil kwijt wat het voormalige godshuis heeft gekost, dan wel heeft opgeleverd. Nieuwbouw begint eind 2009, begin 2010.

Reageer op dit artikel