nieuws

woningbouwproject zierikzee kan van start

regios

De gemeente Schouwen-Duiveland, Gebiedsontwikkeling Noorderpolder C.

. en Projectgroep de Lanen hebben de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van Noorderpolder II te Zierikzee getekend. Gebiedsontwikkeling Noorderpolder CV, bestaande uit de marktpartijen Projectontwikkeling Zeeland, AVV Beheer en Bij de Vaate Holding, ontwikkelt in totaal 575 woningen in het landelijk gelegen gebied ten noorden van Zierikzee. Projectgroep De Lanen bestaande uit Delta Projektpartners ontwikkelt in totaal 125 woningen.In totaal komen in Noorderpolder II ongeveer 700 woningen. Conform de wens van de gemeente wordt Noorderpolder II een karaktervol woongebied met een gedifferentieerd woningaanbod, dat beantwoordt aan de wensen van de hedendaagse woonconsument.Noorderpolder II vormt de overgang van het stedelijk naar het landelijk gebied binnen de gemeente. De ruimtelijke opbouw van Zierikzee wordt gekenmerkt door de middeleeuwse stadskern met daaromheen grote aaneengesloten groene zones. Binnen deze groene zones liggen diverse functies. In het concept van Noorderpolder II is uitgegaan van de gefragmenteerde stad. De woonwijk biedt ruimte aan 620 koopwoningen en 80 huurwoningen. De aantallen en types van de koopwoningen zijn: 23 appartementen (starterwoningen); 98 appartementen; 19 rijenwoningen; 27 drive-in woningen; 58 patiowoningen; 24 drie onder een kap woningen; 202 twee onder een kap woningen; 59 vrijstaande woningen (projectmatig); 51 vrijstaand geschakelde woningen; 40 vrijstaande woningen (niet projectmatig); 17 kavels voor villa’s. De huurwoningen bestaan uit 65 appartementen en 17 rijenwoningen. De verwachting is dat in het najaar van 2007 kan worden begonnen met het bouwrijp maken van het gebied. Begin 2008 volgt dan de start van de bouw van de woningen van de eerste fasering. Voor woningbouw wordt rekening gehouden met een bouwtijd van zeven jaar voor Gebiedsontwikkeling Noorderpolder C.V. en vier jaar voor Projectgroep De Lanen.

Reageer op dit artikel