nieuws

wolkenkrabber in centrum nijmegen gaat door

regios

De wolkenkrabber die Strukton Bouw en de Nijmeegse projectontwikkelaar ICE achter de Hezelpoort in het centrum van Nijmegen willen realiseren, heeft het fiat van het gemeentebestuur gekregen.

Het college heeft een nieuw bestemmingsplan vastgesteld, waarin de bouw van een woontoren van 120 meter hoog is opgenomen. Daarmee wordt het gebouw het hoogste van Nijmegen. De toren van veertig verdiepingen maakt deel uit van het plan Waalpanorama dat Strukton Bouw en de ICE eind 2004 presenteerden. Bij de toren mogen ook lagere gebouwen van maximaal achttien en zestien meter hoogte worden gebouwd. Daarin kan worden gewoond, maar er komt ook ruimte voor beperkte detailhandel, horeca, kantoren en praktijkruimtes. De hoogte van de laagbouw komt overeen met het hoogste punt van de parkeergarage van maximaal 1200 plaatsen die bij het complex wordt aangelegd. Na een eerste inspraakronde is het bestemmingsplan voor het Waalpanorama op een paar punten aangepast. Zo mag de toren echt niet hoger worden dan 120 meter. Voorlopig wordt er uitgegaan van 150 tot 200 woningen. Het is de bedoeling dat er eind 2007 wordt begonnen met de bouw.

Reageer op dit artikel