nieuws

winkelaanbod haaglanden moet versterkt

regios

Er moet in de regio Haaglanden richting 2010 een meer dynamisch en kwalitatief beter winkelaanbod komen.

Ook de winkelfunctie van de Haagse binnenstad moet worden versterkt. Dat meldt de Regionale Structuurvisie Detailhandel Haaglanden, die het Stadsgewest Haaglanden op 30 augustus heeft uitgebracht. Het doel dat het Stadsgewest voor ogen heeft is de consument meer keuze en kwaliteit bieden. De Haagse binnenstad moet een concurrerende trekpleister ten opzichte van andere regio’s worden. Hiermee wordt ook de aantrekkelijkheid van de regio als geheel versterkt. Dat heeft weer een gunstige invloed op de komst van bedrijven en organisaties naar de regio en daarmee op de regionale economie. De visie kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel Haaglanden en de provincie Zuid-Holland.

Reageer op dit artikel