nieuws

William Properties ontwikkelt winkelcentrum ’t Circus Almere

regios

Belegger Corio Nederland Retail en projectontwikkelaar William Properties hebben overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van winkelcentrum ’t Circus aan de Stadhuisstraat in Almere.

William Properties heeft op deze locatie een plan ontwikkeld van ongeveer 10.000 m2 winkelruimte, verdeeld over kelder, begane grond en eerste etage. Op de tweede etage is ruimte voor onder andere horeca voorzien. Het uit 1988 daterende bestaande winkelcentrum zal geheel worden gesloopt. Met de bouw van het nieuwe winkelcentrum zal eind 2005 worden begonnen. De oplevering vindt medio 2007 plaats. Architect van het project is prof. ir Kees Rijnbout.’t Circus ligt tussen de Stationsstraat en de Korte Promenade, in het hart van het bestaande A1-winkelgebied van Almere. ‘De kwaliteit van de locatie heeft ons geïnspireerd tot de herontwikkeling van ’t Circus’, stelt Tie Liebe, directeur van William Properties in een persbericht. ‘Het stadshart van Almere wordt momenteel fors uitgebreid, waarbij het de vraag is, welke locaties in de toekomst op A1-niveau zullen functioneren. De locatie van ’t Circus is zodanig prominent dat aan alle randvoorwaarden voor een succesvolle herontwikkeling kan worden voldaan.’

Reageer op dit artikel