nieuws

water al voor zomer terug in centrumhaven breda

regios

Het gemeentebestuur van Breda wil dat het water voor de zomer van volgend jaar in de binnenstadhaven terugkeert.

Dat gaat per 1 mei in plaats van 1 juli 2007 gebeuren, is afgesproken met de aannemer. Het college streeft ernaar dat er rond de heropende haven terrassen komen. Op 17 mei vindt rond de haven het Jazzfestival Breda plaats. Veel winkeliers en horeca-exploitanten in dit deel van de Bredase binnenstad hebben hun inkomsten het laatste jaar fors zien afnemen. Door de eerdere opleverdatum zullen de schadeclaims lager uitvallen. Het tweede deel van de werkzaamheden, het terugbrengen van de rivier de Mark over een afstand van vierhonderd meter in de binnenstad, wordt ook naar voren geschoven. Daarmee wordt voorkomen dat de oplevering van het hele havenproject opgeschort moet worden. Verantwoordelijk wethouder Cees Schoenmakers wil dat de rivier ook zichtbaar wordt op het terrein van de Seeligkazerne in de Bredase binnenstad. In de loop van 2007 moet duidelijk worden wat Defensie met dat complex van plan is.

Reageer op dit artikel