nieuws

VROM en Servatius begraven strijdbijl

regios

Minister Dekker van Volkshuisvesting en de Maastrichtse woonstichting Servatius begraven tijdelijk de strijdbijl.

Zij hebben vrijdag afgesproken dat er een onderzoek komt naar het omstreden bouwproject van Servatius over de grens, in Luik. Zolang het onderzoek loopt, zijn alle gerechtelijke procedures over en weer opgeschort, maakte VROM bekend na een gesprek tussen ambtenaren van de minister en de woonstichting. Dat onderhoud kwam tot stand dankzij de bestuursrechter. Servatius had die in de arm genomen om onder een forse dwangsom uit te komen waarmee de minister dreigde als Servatius het project voor 88 huur- en koopwoningen op Belgische bodem niet zou stopzetten. Servatius mag het woningproject in Luik nu gewoon afmaken. De dwangsom van maximaal 2,6 miljoen euro is in ieder geval van de baan. Als Servatius alsnog in het ongelijk wordt gesteld, moet de woningcorporatie het nieuwe bezit in Luik wel direct verkopen. Servatius beroept zich voor zijn initiatief over de grens op Europese wetgeving (vrij verkeer van kapitaal).

Reageer op dit artikel