nieuws

vopak bouwt olieterminal in afrikahaven

regios

Koninklijke Vopak gaat in de Amsterdamse Afrikahaven op een terrein van 35 hectare een nieuwe olieterminal bouwen.

Haven Amsterdam en Vopak hebben een intentieverklaring getekend voor de huur van 35 hectare terrein. Als alle procedures en vergunningen zijn doorlopen, kan Vopak in 2007 met de bouw van de olieterminal beginnen waarna deze in 2008 gefaseerd in gebruik wordt genomen. De terminal zal vooral worden gebruikt voor de opslag van benzine, maar ook voor de opslag van andere olieproducten, gasolie en diesel. Met de beoogde terminal van Vopak zal Amsterdam in totaal over zes olieterminals beschikken. De overslag van olieproducten zal naar verwachting toenemen van 20 miljoen ton naar 30 miljoen ton. Voor de beoogde terminal zal benzine onder andere vanuit Duitsland worden aangevoerd en op de juiste specificatie per afzetmarkt worden gebracht. De distributie van de benzine gaat met tankers naar onder andere de Verenigde Staten, waar de vraag naar benzine structureel toeneemt. Op termijn wordt een toenemende export verwacht richting de Aziatische markt. Daarnaast zal met binnenvaartschepen ook de Europese markt worden bediend.

Reageer op dit artikel