nieuws

Voormalige Riva-garage maakt plaats voor nieuwbouw

regios

Begin december begint de sloop van de gebouwen op het voormalige Riva-terrein in Amsterdam.

De opstallen die tot begin jaren negentig dienst hebben gedaan als garage maken plaats voor de bouw van de Westermoskee (1000 m2), 116 huur- en koopwoningen, bedrijfsruimten (1500 m2) en een ondergrondse parkeergarage met 235 plaatsen. Het gaat om een project met een totaal investeringsvolume van 45 miljoen euro van woningcorporatie Kristal/Het Oosten. De moskee zal worden aangekocht door Milli Görüs. Vandaag wordt afscheid genomen van de gebouwen die nu nog worden gebruikt door de Aya Sofia-moskee. De moskee verhuist naar een tijdelijk onderkomen in het voormalig broederhuis aan de Postjesweg. De sloop van de oude gebouwen neemt ongeveer drie maanden in beslag. Daarna vindt een aanvullend bodemonderzoek plaats. Pas als alle bebouwing weg is, kan definitief worden vastgesteld of alle vervuilde grond bij de bodemsanering daadwerkelijk is verwijderd. Aansluitend wordt op het terrein een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Nog voor de zomer van 2005 gaat de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in. Er wordt begonnen met de bouw van de ondergrondse parkeergarage, de woningen en de bedrijfsruimten. Als laatste verrijst op het nieuwe Piri Reisplein de Westermoskee. De eerste woningen worden in 2007 opgeleverd. Het project wordt in 2008 afgerond met de opening van de moskee.     

Reageer op dit artikel