nieuws

voorlopig geen woningbouw blauwe aanslag

regios

De Leidschendamse projectontwikkelaar Panagro en woningcorporatie Staedion slagen er niet in om woningbouw van de grond te krijgen op de locatie van het voormalige krakersbolwerk De Blauwe Aanslag in Den Haag.

Van de 51 geplande koopappartementen en stadswoningen zijn er pas zes verkocht, terwijl ze al sinds eind vorig jaar in de verkoop staan. Op de hoek met de Prinsegracht en het Buitenom willen partijen blokken met vijf bouwlagen met daarin 43 appartementen bouwen. Daar tussenin zijn acht stadswoningen, een parkeergarage met 68 plaatsen en een binnentuin gepland. De prijzen van de woningen variëren tussen de 210.000 en 329.000 euro.Panagro en Staedion willen echter pas met de bouw beginnen als 70 procent is verkocht. Partijen twijfelen of dat nog gaat lukken. Volgens Panagro is de appartementenmarkt verzadigd vanwege het extreem grote aanbod van appartementen. Frisia Makelaars denkt dat de locatie mede debet is aan de tegenvallende verkoop.’Mensen associëren het Buitenom met de nabijgelegen Vaillantlaan, die een slechte reputatie heeft. Het is dus lastig ze te verkopen, ook al omdat de verkoopprijzen stevig zijn’, aldus Frisia. Bovendien ligt het hele blok appartementen en woningen direct aan de Centrumring, de doorgaande verkeersroute rond de Haagse binnenstad. Volgens Frisia wordt nu nagedacht over een andere invulling van het project. Zo overwegen ontwikkelaars een deel van de woningen voor de sociale huursector te bestemmen. Binnen enkele maanden valt een definitief besluit over het project.

Reageer op dit artikel