nieuws

vitesse spekkoper bij verkoop gelredome

regios

De twee nog overgebleven bieders op het stadion Gelredome in Arnhem, TCN Property Projects en Eurocommerce, stellen de voetbalclub Vitesse, de bespeler van Gelredome, een enorme huurprijsverlaging in het vooruitzicht.

Algemeen directeur Ger Visser noemt de huidige huurprijs van 1,5 miljoen euro die Vitesse jaarlijks aan de gemeente Arnhem betaalt in de Gelderlander ‘schandalig hoog’. Visser: ‘Als wij eigenaar van Gelredome worden, krijgt Vitesse minimaal een huurkorting van 50 procent. Zonder Vitesse heb je namelijk niets aan Gelredome. En alleen met een gehalveerde huursom kun je topvoetbal tot in lengte van jaren realiseren.’ Ook directeur Rudy Stroink van TCN zegt Vitesse een ‘forse huurverlaging toe’. Eurocommerce verwacht de verminderde inkomsten als verhuurder te kunnen compenseren met de bouw van 25.000 tot 30.000 m2 kantoorruimte. Stroink vindt dat de gemeente water bij de wijn moet doen en de vraagprijs voor het stadion moet verlagen: ‘Als we minder huur binnen kunnen krijgen, is het stadion minder waard.’ De gemeente heeft Gelredome vorig jaar voor 24 miljoen euro te koop gezet. Wethouder Gast heeft inmiddels toegezegd binnen enkele weken met informatie over de verkoop te komen.

Reageer op dit artikel