nieuws

vergoeding voor winkeliers bos en lommer

regios

Winkeliers en andere ondernemers van het Bos en Lommerplein zullen na opening drie maanden huurkorting van 50 procent krijgen als voorschot op schadeclaims.

De winkeliersvereniging krijgt voorts 75.000 euro voor een promotiecampagne. Dat heeft eigenaar Fortis Vastgoed van de wegens bouwkundige problemen ontruimde winkelpanden toegezegd. Eerder werd bekend dat ze vanaf 12 juli geen huur hoeven te betalen totdat ze hun deuren weer kunnen openen.Tussen de marktpartijen Fortis, Multi en Hillen & Roosen en de gemeente Amsterdam is een plan van aanpak overeengekomen voor de schadeafwikkeling rond het Bos en Lommerplein. Na het gereedkomen van onderzoeksrapporten begin september dient de gemeente binnen vijf dagen te laten weten of het winkelcentrum kan worden vrijgegeven. Het vertrouwen werd uitgesproken dat de winkels in september weer open kunnen. Verder werd de winkeliers voorgesteld om in overleg te treden over de schadeafwikkeling. De marktpartijen willen met een beperkt aantal vertegenwoordigers en advocaten aan tafel. Een aantal grootwinkelbedrijven heeft zich reeds verenigd en laat zich bijstaan door Sonja van der Kamp, advocaat bij Boekel De Nerée. Met de winkeliers is ook gesproken over het inrichten van een noodwinkelcentrum. Initiatiefnemer is de gemeente Amsterdam. Het is nog niet zeker of het noodwinkelcentrum er zal komen. Voor veel winkeliers is onduidelijk of de noodlocatie zal voldoen aan de eisen van hun assuradeuren. Bovendien is onduidelijk of het noodwinkelcentrum nodig zal zijn nu de marktpartijen er vanuit gaan dat het winkelcentrum op korte termijn zal worden vrijgegeven.

Reageer op dit artikel