nieuws

Van der Valk bouwt viersterrenhotel in Houten

regios

Horecaconcern Van der Valk bouwt een zestig meter hoog viersterrenhotel met zestien verdiepingen en 160 kamers op het bedrijventerrein Het Rondeel in Houten.

Van der Valk investeert 20 miljoen euro in het hotel.De gemeente meldt dat het hotel aanvankelijk 63 meter hoog zou worden. ‘Ook zijn de asymmetrie en de penthouses in het oorspronkelijke ontwerp uit kostenoverwegingen geschrapt’, aldus een woordvoerder. Daarnaast is het gebouw om stedenbouwkundige redenen een halve slag gedraaid.Volgens toekomstig directeur Martin van der Valk van het hotel zijn de penthouses veranderd in bruidssuites. ‘De projectontwikkelaar, Ontwikkelings Maatschappij Apeldoorn, stelde penthouses voor die verkocht konden worden aan derden. Het is echter bedrijfsbeleid om ons vastgoed niet met derden te delen’, zegt Van der Valk. De wijzigingen hebben geleid tot een wijziging van de bouwvergunning. Hierover begint binnenkort een inspraakprocedure. Van der Valk verwacht medio 2005 met de bouw te kunnen beginnen.

Reageer op dit artikel