nieuws

uwv heerlen in groot verhuiscarrousel

regios

De Zuid-Limburgse vestiging van uitkeringsinstantie UWV krijgt het komend jaar te maken met een enorm verhuiscarrousel.

Per 1 januari 2007 heeft ABP het UWV-huurcontract in het ABP-gebouw grotendeels opgezegd. De 950 personeelsleden moeten daardoor tijdelijk verhuizen naar het vroegere gebouw van de Belastingdienst aan de Schakelweg (400 mensen) en naar het voormalige KPN-kantoor aan de Geerstraat 115 (300 werkplekken). De overige 250 UWV-medewerkers mogen tot uiterlijk 1 januari 2011 in het ABP-gebouw gehuisvest blijven.Per 1 april zijn de 180 medewerkers uit Maastricht al ondergebracht in de Geerstraat 109. De drie UWV-kantoorlocaties in Maastricht zijn afgestoten. Het overige personeel in Zuid-Limburg wordt over andere vestigingen in Heerlen verspreid (Schakelweg 4 en Heldevierlaan). Daar zijn dan respectievelijk 200 en 270 medewerkers werkzaam. Het is de bedoeling dat aan deze tijdelijke situatie in de loop van 2008 een einde komt. Het is de bedoeling dat alle UWV-medewerkers in Zuid-Limburg in een gebouw komen. De belangrijkste optie is het CBS-gebouw aan de Kloosterweg. Het CBS neemt de komende week een besluit over nieuwbouw. De keus daar is een nieuw kantoor in Heerlen of Sittard-Geleen. CBS wil weg uit het gebouw aan de Kloosterweg, omdat het te oud is en niet meer aan de nieuwste eisen voldoet. Het gebouw blijkt wel aan de eisen van UWV te voldoen.UWV had tot nu toe in Zuid-Limburg 1600 medewerkers, verspreid over zeven kantoren (vier in Heerlen en drie in Maastricht). Niet alleen wordt het aantal werkplaatsen de komende jaren teruggebracht, ook is besloten alle medewerkers in Heerlen onder te brengen.

Reageer op dit artikel