nieuws

Unieke aanpak van Tarwewijk in Rotterdam-Zuid

regios

Op donderdag 29 april tekenen AM (Amstelland MDC), de Nieuwe Unie en Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam een overeenkomst voor de verbetering van de woningvoorraad in de Tarwewijk.

Dat is het begin van een voor Nederland unieke publiek-private, grootschalige aanpak in een stedelijk vooroorlogs gebied. Het gaat om nieuwbouw en renovatie van totaal 1200 woningen.De langdurige samenwerking krijgt vorm in een op te richten Wijkontwikkelings Maatschappij (WOM) Tarwewijk. De WOM Tarwewijk zal in de eerste fase tot 2011 ongeveer 1200 woningen aanpakken, zowel via renovatie als nieuwbouw. Door toevoeging van koopwoningen aan de wijk zal de woon- en verblijfskwaliteit sterk verbeteren, verwachten de partijen. De gemeente investeert daarnaast in de leefbaarheid van de wijk. Het plan van aanpak tot 2011 omvat acht verschillende actiegebieden in de wijk. In totaal vergen de verbeteringen van de woningvoorraad van de Tarwewijk ongeveer 80 miljoen euro.

Reageer op dit artikel