nieuws

stable international eist bouwstop rosada factory

regios

Stable International, dat graag een outlet center in Etten-Leur bouwt, wil een bouwstop voor Rosada Factory Outlet in Roosendaal.

Het verzoek wordt morgen door de Bredase rechter behandeld, zo meldt BN/DeStem.De stap van Stable International volgt op de uitspraak van de Raad van State (RvS), nu ruim een maand geleden. De RvS merkte toen Stable voor het eerst als belanghebbende aan. Dat betekent dat de gemeente alsnog alle bezwaren van het bedrijf moet beoordelen en wegen. Aangezien dit een langdurig proces is en in de tussentijd gewoon wordt doorgebouwd aan het outletcenter in Roosendaal, heeft Stable een verzoek tot ‘voorlopige voorziening’ ingediend bij de Bredase rechtbank. ‘Tijdens de zitting vragen we om een bouwstop’, zegt advocaat Henk Breeman namens Stable. Anders staat het koopjescentrum er al. Het moet in november zijn deuren openen, en heeft het eigenlijk geen zin meer bezwaar te maken. Bovendien heeft de provincie Noord-Brabant altijd aangegeven dat er geen plaats is voor twee outlets. Realisatie van Rosada betekent dus automatisch het einde van de plannen van Stable. Woordvoerder Hans Weijel van initiatiefnemer MDG van Rosada laat weten: ‘We zien de zaak met vertrouwen tegemoet. We zijn zeer benieuwd waar Stable mee komt.’ Wethouder Jan Pelle verbaast zich niet over de zaak die Stable nu aanspant. ‘De RvS heeft het bedrijf die mogelijkheid geboden en daar wordt nu gebruik van gemaakt. De kernvraag die straks voorligt, is of het belang van Stable dermate spoedeisend is, dat een voorlopige voorziening, een bouwstop, gerechtvaardigd is. Wij zullen ons goed voorbereiden en onze argumenten op tafel leggen.’Het is de tweede keer dat een bouwstop dreigt. Vorig jaar lag het werk aan Rosada maandenlang stil. Dat leverde MDG een miljoenenstrop op. De RvS stelde overigens de tegenstanders van het complex vorige maand in het gelijk over de luchtkwaliteit. De gemeente moet nu opnieuw bekijken hoe kan worden voorkomen dat de hoeveelheid fijne stofdeeltjes in de lucht toeneemt door de komst van het outlet center.

Reageer op dit artikel