nieuws

sportstad heerenveen nu alweer te klein

regios

Sportstad Heerenveen is bijna klaar en nu alweer te klein.

Het 120 miljoen euro kostende bouwproject rond het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen moest deze zomer na vier jaar bouwen klaar zijn, maar moet noodgedwongen aan het eind van het jaar worden uitgebreid met nog eens 4000 m2. Dat heeft Sportstaddirecteur Tjisse Wallendal gezegd. Sinds het stadion van voetbalclub SC Heerenveen in 1994 is gebouwd, is het nagenoeg constant uitgebreid. De nieuwe uitbreiding betreft de onderwijsfaciliteiten van het Friesland College. Het regionaal opleidingscentrum had op 600 leerlingen gerekend voor de sportopleiding CIOS. Voor het komend schooljaar hebben zich echter 1800 leerlingen gemeld.De 6 miljoen euro kostende uitbreiding moet volgend jaar klaar zijn. Sportstad Heerenveen is daarmee overigens mogelijk nog niet helemaal klaar. ‘We kunnen nog een ring bovenop de hoofdtribune van het stadion bouwen, maar dat is nog niet concreet’, aldus Wallendal.

Reageer op dit artikel