nieuws

situs trekt albert heijn aan voor von clermontpark

regios

Projectontwikkelaar Situs uit Utrecht lijkt erin te zijn geslaagd Albert Heijn te strikken voor het winkelgedeelte van het project Von Clermontpark in Vaals.

De afgelopen week begon de uitvoering van dit project, dat Situs samen met de Woningstichting Vaals gaat uitvoeren. Het Von Clermontpark moet het centrum van de drielandengemeente kwalitatief op een hoger niveau brengen. Het stadsdeel werd gevormd door verouderde huurwoningen, bedrijfspanden en een park met vijver. De oude Muva-fabriek alsook 81 huurwoningen zijn inmiddels gesloopt. Er worden 250 nieuwe woningen gebouwd, (24 huizen en 166 appartementen, alsook een woonzorgcomplex met zestig appartementen). Het winkelaanbod van het project wordt vergroot met 1900 m2. Om voldoende parkeercapaciteit te creëren en het groene karakter van het nieuwe stadsdeel te behouden, komt er een ondergrondse parkeergarage voor 185 auto’s. Ook de omgeving van de nieuwe wijk wordt heringericht. Voor de plannen zullen de bibliotheek en de gemeentewerf en het milieupark naar de locatie aan het St. Jozelfplein verhuizen. De nieuwe wijk wordt gefaseerd aangelegd en zal naar verwachting begin 2009 klaar zijn. De investering in het Von Clermontpark bedraagt in totaal 45 miljoen euro.

Reageer op dit artikel