nieuws

singaporees bedrijf wil healthcenter valkenburg

regios

Het Singaporese CyGenics Life Sciences (CLS) heeft plannen voor de ontwikkeling van een luxe gezondheids- en recreatiecentrum in Valkenburg.

CLS wil in het toeristische stadje medische zorg in grote luxe aanbieden aan rijke patiënten uit de hele wereld. Volgens het bedrijf heeft de regio Valkenburg de potentie om zich op wereldschaal te ontwikkelen tot een belangrijk centrum voor gezondheidszorg. Details over de start van de bouw en investering die er mee gemoeid is, zijn nog niet bekend.De provincie Limburg deelt de ambities van CLS. Volgens de gedeputeerde van Economische Zaken kan Zuid-Limburg in de Benelux het hart van medisch toerisme en onderzoek worden. Hij verwacht een innovatief samenspel tussen universiteiten, academische ziekenhuizen en bedrijven als DSM en Philips Medical Systems, die toonaangevend zijn op het gebied van biomedische materialen en medische apparatuur.

Reageer op dit artikel