nieuws

ruim 300 woningen op brouwerijterrein hengelo

regios

Ter Steege Vastgoed gaat op het terrein van de voormalige Hengelose Bierbrouwerij ruim 300 woningen realiseren.

Het gemeentebestuur van Hengelo stemde gisteren in met het stedenbouwkundig ontwerp voor het Brouwerijterrein. Het Brouwerijterrein ligt ten zuiden van de spoorlijn Hengelo – Enschede en wordt grofweg begrensd door het spoortalud aan de Brouwerijstraat, de Waarbekenweg, de Twekkelerweg en de Centrumring.Het behoud van het industrieel erfgoed staat centraal in de plannen. Er is rekening gehouden met de inpassing van het zogenaamde brouwhuis, het voormalig hoofdgebouw en het woningbouwcomplex aan de Twekkelerweg. Echter, in juli 2005 is het voormalige hoofdgebouw nagenoeg volledig verwoest door brand. Van het voormalige brouwhuis is de voorgevel zwaar beschadigd. De gebouwen zijn beeldbepalend voor de historie en het stedenbouwkundig ontwerp. Op dit moment wordt de huidige staat van de gebouwen onderzocht. Afhankelijk van de uitkomsten daarvan, kunnen de restauratiemogelijkheden in kaart worden gebracht en zal worden gezocht naar een passende invulling. Naast het stedenbouwkundig ontwerp heeft het college ook ingestemd met het beeldkwaliteitplan. De gemeenteraad neemt op 28 februari een besluit over de plannen.

Reageer op dit artikel