nieuws

roa heet per 1 november stadsregio amsterdam

regios

Het Regionaal Orgaan Amsterdam, kortweg ROA, verandert met ingang van 1 november 2006 van naam.

Het ROA wordt dan Stadsregio Amsterdam. Het ROA bestaat al ruim twintig jaar. Het is een bundeling van zestien gemeenten in Noord-Holland. Deze gemeenten werken nauw samen op het gebied van ruimtelijke ordening en wonen, infrstructuur, economie, openbaar vervoer en jeugdzorg. Een taak van de Stadsregio is het werken aan een gemeenschappelijke visie op ruimtelijke ordening, de woningbouw en de economie. Jaarlijks ontvangt de Stadsregio Amsterdam ongeveer 500 miljoen euro van het rijk. Tot de Stadsregio Amsterdam behoren de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad en Zeevang.

Reageer op dit artikel