nieuws

raad van state verwerpt plan volgerlanden

regios

De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht moet een nieuw bestemmingsplan maken voor 1.

00 woningen in Volgerlanden-Oost. De provincie is terecht gaan dwarsliggen toen de gemeenteraad van Hendrik-Ido-Ambacht het bestemmingsplan Volgerlanden-Oost besloot goed te keuren. Dit bepaalde de Raad van State eind vorige week. De gemeente was tegen het besluit van de provincie in beroep gegaan. Bestemmingsplan Volgerlanden-Oost regelt de bouw van ongeveer 1.200 woningen. De provincie keurde het plan vorig jaar af, omdat het niet aan het Besluit luchtkwaliteit 2005 voldoet. De Raad van State constateert nu ook dat bebouwing van het meest oostelijke deel van de nieuwbouwwijk leidt tot overschrijding van de normen die gelden voor fijnstof. Hendrik-Ido-Ambacht heeft inmiddels laten weten dat de gemeente in 2007 met een nieuw plan komt waarin rekening wordt gehouden met de nieuwste normen voor de luchtkwaliteit. De gemeente verwacht overigens niet dat de bouwplannen vertraging zullen oplopen. Een woordvoerder van Buronco Projectontwikkeling, de ontwikkelaar die de woningbouw in Volgerlanden voor zijn rekening neemt, wilde geen commentaar geven op de uitspraak van de Raad van State: ‘Wij hebben hierover nog niets gehoord. Overigens loopt de uitvoering van de plannen al vertraging op door onderzoek dat wordt verricht naar trillingen veroorzaakt door de Betuweroute.’

Reageer op dit artikel