nieuws

raad valkenburg wil onderzoek naar rol 3w

regios

De gemeenteraad van Valkenburg wil een onderzoek naar de rol die 3W heeft gespeeld bij de bouw van het sport- en recreatiecentrum 3W.

De raad wil weten hoeveel geld 3W in het project heeft gestoken en welke projecten de ontwikkelaar vervolgens in Valkenburg ervoor heeft teruggekregen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rekenkamer, die de gemeenten in het Zuid-Limburgse Heuvelland hebben ingesteld. Het onderzoek is een eis van de lokale werkgroep Niks aan de Hand, en die wordt gesteund door de SP-fractie. Deze politieke partij is nu de grootste in Valkenburg en voerde voorheen oppositie. Hoewel alle partijen zich achter het onderzoek hebben geschaard, is er geen duidelijkheid over de betekenis van het onderzoek. De meeste fracties hebben ernstige twijfels of het onderzoek ook maar iets oplevert, laat staan dat 3W iets valt te verwijten.

Reageer op dit artikel