nieuws

planvorming nieuw stadhuis zaanstad vertraagd

regios

De ondertekening van de overeenkomst voor het ontwikkelen van het nieuwe stadhuis voor Zaanstad is uitgesteld.

Aanvankelijk zouden P. Rutte, directeur NS Vastgoed Ontwikkeling en wethouder N. Kroesen-Van Gelderen de overeenkomst gisteren ondertekenen. Reden voor het uitstel is dat er nog geen formele besluitvorming door de raad van commissarissen van de NS heeft plaatsgevonden. Deze vergadering is vandaag en na instemming wordt zo spoedig mogelijk een nieuwe datum vastgesteld. Het plaatsen van de handtekeningen betekent het begin van de bouw van het nieuwe stadhuis. Het is een onderdeel van het project Inverdan, het stedelijke vernieuwingsprogramma dat het centrum van Zaandam ingrijpend zal veranderen. Het programma Inverdan omvat de bouw van woningen, kantoren, winkels en het nieuwe stadhuis. Bij elkaar gaat het om een investering van ongeveer 750 miljoen euro. Marktpartijen, projectontwikkelaars en corporaties investeren gezamenlijk 450 miljoen euro. Het resterende bedrag wordt voor een groot deel terugverdiend door opbrengsten uit grondverkoop. Daarnaast zijn er subsidies van het ROA, de provincie Noord-Holland en het Rijk voor in totaal 20,5 miljoen euro. De gemeente legt 50 miljoen euro bij over een periode van ruim tien jaar.

Reageer op dit artikel