nieuws

plan nieuw zorgcomplex plus faciliteiten breda

regios

Woonzorgcentrum Breedonk in Breda begint naar verwachting in juni 2007 met de bouw van acht nieuwe panden van vijf verdiepingen.

De oplevering van het nieuwe complex is naar verwachting eind 2008. Het hele bouwplan kost naar schatting tussen de 20 en 25 miljoen euro. Dat meldt het regionale dagblad BN/DeStem. De directeur van het zorgcentrum was niet bereikbaar voor commentaar.De voorlopige plannen spreken onder meer van een nieuw verpleeghuis met een capaciteit voor 78 demente bejaarden. Veder is er voorzien in een complex met 74 aanleunwoningen, een fysiotherapiepraktijk, een grand café en allerlei winkeltjes. De 74 aanleunwoningen zijn verdeeld in 64 huurappartementen en tien ‘betaalbare’ koopappartementen. Het plangebied is gelegen op een 1,3 hectare groot terrein met voornamelijk sportvelden. Omdat het huidige bestemmingsplan een dergelijk centrum niet toestaat, moet het project via een vrijstellingsprocedure worden gerealiseerd. Deze artikel-19-procedure gaat binnenkort van start.

Reageer op dit artikel