nieuws

pepping bouw ontwikkelt woningen in kaatsheuvel

regios

In het gebied tussen de Gasthuisstraat, de Marktstraat en De Els I in Kaatsheuvel komen ongeveer 200 woningen te staan.

Als ontwikkelaar treedt Casade/Pepping Bouw op. De bouw van Els II start eind dit jaar.57 appartementen krijgen een ‘zorgcomponent’ die na oplevering door Casade worden beheerd. Het gebouw wordt vier hoog, de bovenste laag ligt iets teruggetrokken. Ouderen kunnen zich bij deze zorgcomponent bijvoorbeeld aansluiten bij een maaltijdservice of een alarmregeling. Ook komt er een medische post in het gebouw en krijgt het complex een binnentuin. Het appartementencomplex ligt aan de rand van een park van 1,2 hectare, ongeveer 2,5 maal de grootte van een voetbalveld. Aanvankelijk was het plan groter van opzet. Pepping heeft echter zo’n twintig woningen geschrapt, omdat de ontwikkelaar de loodsen op de locatie Severs niet kon kopen. Nieuwbouwwijk De Els II in Kaatsheuvel beslaat ruim 5 hectare. In het plan zijn nog twee appartementencomplexen opgenomen: één daarvan wordt beheerd door Casade (huur), het tweede gaat in de verkoop. In het plan zitten verder tien starterswoningen. Die vallen onder een koop-garantconstructie: kopers moeten het huis terugverkopen aan de bouwer (Casade), waarna winst of verlies worden gedeeld. Verder zijn in het plan onder meer een kleine dertig ‘tweekappers’ opgenomen, 24 rijtjeshuizen (smaller, maar hoog) en een aantal patiowoningen. Het aantal parkeerplaatsen bedraagt ruim 340. Deze worden deels ondergronds gerealiseerd.

Reageer op dit artikel