nieuws

parteon investeert miljoenen in poort wormer

regios

Woningcorporatie Parteon gaat 70 miljoen euro investeren in het woningbouwproject Poort van Wormer.

Daarover heeft Parteon deze week met de gemeente Wormerland een contract afgesloten. De nieuwbouwwijk in Wormerland zal 345 woningen tellen en komt te liggen tussen de Noordweg en het terrein van Bouwcenter Floris. De uitvoering begint halverwege 2007. Van de woningen wordt 40 procent gebouwd in de vrije sector, iets minder dan een derde is bedoeld voor het middeldure segment, de overige woningen worden in de sociale sector gerealiseerd.De woningcorporatie neemt ook de ontsluiting van de nieuwe wijk voor haar rekening en legt geluidsschermen aan. Parteon is ontstaat uit een fusie vorig jaar juni tussen Woonmij Zaanstad en Saenwonen.

Reageer op dit artikel