nieuws

park als buffer tussen arnhem en nijmegen

regios

Een park tussen Arnhem en Nijmegen waar inwoners van die steden en van de Betuwe kunnen recreëren.

Dat is de functie van Park Over-Betuwe, aldus de provincie Gelderland gisteren tijdens de presentatie van de plannen voor een groot recreatiepark in de Betuwe. Park Over-Betuwe omvat 1250 hectare grond ten zuiden van Arnhem. In het park moet ruimte komen voor natuur, ontspanning en recreatie op het water. Het park vormt ook een buffer tussen de stedelijke ontwikkeling van Arnhem en Nijmegen. Dat stellen de provincie Gelderland, het waterschap en betrokken gemeenten in een brochure over het aan te leggen park. Centraal in Park Over-Betuwe ligt de rivier De Linge. Rond het park ligt een 14 kilometer lange singel die de verschillende delen van het gebied met elkaar verbindt. Voor de aanleg van het park is ongeveer 50 miljoen euro beschikbaar. De kosten van het project zijn geraamd op in totaal 70 miljoen euro. De provincie wil nog dit jaar een begin maken met het aanpassen van bestemmingsplannen en het opstellen van een milieueffectrapportage. Breekpunt is de mogelijke uitbreiding van tuinbouwgebied Bergerden. Die uitbreiding zou deels ten koste gaan van Park Over-Betuwe. De provincie Gelderland neemt volgende week een besluit over uitbreiding.

Reageer op dit artikel