nieuws

paleis soestdijk drie jaar open voor publiek

regios

Minister Winsemius (VROM) heeft gistermiddag Paleis Soestdijk officieel geopend.

Het paleis gaat op 15 december 2006 open voor het publiek. Als eersten krijgen de bewoners van Baarn en Soest de kans om het paleis van binnen te bezichtigen. De omliggende tuinen gaan op 15 december open voor iedereen.Vanaf 1 februari 2007 is het paleis voor iedereen toegankelijk. De online kaartverkoop hiervoor begint op 1 december 2006. De openstelling van het paleis en omliggend park is voor de duur van drie jaar. Een bezoek aan het voormalige koninklijke paleis bestaat uit een begeleide rondleiding door een deel van het paleis en een rondwandeling op eigen gelegenheid door de paleistuinen. De Rijksgebouwendienst heeft de afgelopen maanden het interieur van Paleis Soestdijk geschikt gemaakt voor de ontvangst van belangstellenden. In de Soestervleugel is een ruimte ingericht met een overzicht van de geschiedenis van het gebouw en diens bewoners.

Reageer op dit artikel