nieuws

Ontwikkelaar overstag in Oostzaan

regios

Projectontwikkelaar Van der Gragt heeft in het zicht van een rechtszaak besloten alsnog een stuk grond aan de gemeente Oostzaan te verkopen.

De gemeente heeft de grond nodig voor de uitvoering van het Centrumplan Oostzaan. Dat plan omvat de bouw van een nieuw gemeentehuis, verbetering van het dorpshuis en de bouw van een aantal woningen.Eerder bereikte de gemeente overeenstemming over de aankoop van de benodigde grond die in handen was van twee andere eigenaren. Van der Gragt ging echter bij de Raad van State in beroep tegen het Centrumplan, omdat hij bij de realisatie van het plan wilde worden betrokken. De bestuursrechter verwees de partijen terug naar de onderhandelingstafel waar zij medio april tot overeenstemming kwamen. De gemeente Oostzaan hoopt nog dit jaar de eerste paal voor het Centrumplan te slaan.

Reageer op dit artikel