nieuws

ontwikkelaar betaalt deel sanering wijk brunssum

regios

De gemeente Brunssum en projectontwikkelaar Heuvelland trekken samen 4,1 miljoen euro uit voor 46 woningen in een vervuilde wijk in Brunssum.

Van het geld is een aanzienlijk deel bestemd voor schadevergoedingen aan de bewoners; 1,5 miljoen euro gaat naar de sanering.De woningen maken deel uit van een wijk met 182 woningen, die is gebouwd op afval van de voormalige staatsmijn Emma. Brunssum saneerde de wijk al gedeeltelijk in 1997, maar kreeg daarop veel kritiek van de provincie Limburg en de bewoners. Lange tijd weigerde de gemeente de met zware metalen verontreinigde grond opnieuw te reinigen. Het nu overeengekomen besluit is mede te danken aan de inzet van bemiddelaar bouwer en ontwikkelaar Paul Smeets.

Reageer op dit artikel