nieuws

Noord-Holland steekt miljoenen in bodemsanering

regios

Noord-Holland gaat flink investeren in bodemsanering.

Tot en met het jaar 2009 besteedt de provincie hieraan 71 miljoen euro, zo maakte zij woensdag bekend. Het geld komt van het Rijk en uit eigen provinciale middelen. Het bedrag is samengesteld uit 5 miljoen euro van de provincie, 36 miljoen euro uit het rijksbudget Wet Bodembescherming dat de provincie vrij mag besteden en ruim 30 miljoen euro rijksgeld voor gemeenten. Dat geld voor de gemeenten is bedoeld voor bodemsanering op onder meer tientallen woningbouwlocaties door de hele provincie. Het gaat onder meer om de sanering van oude gasfabriekterreinen in onder andere Haarlem (tweemaal), Alkmaar, Den Helder, Hilversum, Bussum en Purmerend. Grootste project is de sanering van Anna’s Hoeve, een ernstig vervuild natuur- en recreatiegebied van 100 hectare ten oosten van Hilversum, waar ook 700 woningen zijn gepland. De eerste fase van de nog enkele jaren durende sanering is inmiddels afgerond.    

Reageer op dit artikel